Novi Sad
03.11.2015.
06:19 > 10:10
Od osnivanja novog novosadskog javnog preduzeća koje bi se bavilo Petrovaradinskom tvrđavom do izbora neće biti ništa. To je potvrdio gradonačelnik Miloš Vučević.
  • MonteDushano

    03.11.2015 14:46
    Eto, opet sve živo zavisi od političkih stranaka.
  • Zemljoposednik

    03.11.2015 11:21
    iz Srema
    @Milos

    Kriterijum po kome su odabrani umetnici koji su dobili prostor za ateljee na Tvrdjavi? Dva osnovna, prvi: dodjem ti-dodjes mi, drugi: znam te. Pri tome neki od njih uopste nisu akademski umetnici, sto bi trebao da bude osnovni princip, vec naturscici, ali hajde, svako u Srbiji moze biti umetnik, samo ako zna ljude koji potezom pera to aminuju a nije ni cudna stvar da je po smrti umetnika koji je dobio atelje isti nasledilo njegovo potomstvo.

    Uzgred, zna li ko kako i za koje novce je privatizovan Varadin? I koliko od svog profita neprofitna organizacija Exit odvaja za revitalizaciju objekta na kom zaradjuje milijune? Doduse, taj koji je privatizovao Varadin bar je nesto ulozio gore i napravio pristojan objekat.
  • Milos

    03.11.2015 11:19
    Realno glediste
    Hajmo se malo izdignuti iznad stranackih gluposti i kao novosadjani i gradjani naseg lepog Grada, razmisliti sta je stvarno problem i kako ocuvati i pomoci Tvrdjavi. Po meni, ma ko imao ingerencije, da li zasebno preduzece, da li JP Posl.prostor, da li Zelenilo, da li neka komisija... Tvrdjavu treba zastititi. Siguran sam sa Exit koliko god imao dobrih stvari, lose utice na zidine. Tolike vibracije i skakanje su sigurno stetni. Prljavstina koja posle ostaje (u rupama gde nije lako sici peske) je sve veca i veca. Postujem umetnike, ali nije ni u redu da njih 15ak ima ateljee koje koristi skoro za dzabe, a ima gomila umetnika koji placaju ili su morali da obezbede sopstvene ateljee. Po cemu su to oni odabrani? Mora postojati sluzba koja ce voditi racuna o zidinama, o pocetku odrona, da vidi gde nesto propada i da se na vreme sanira. Vikendom svi parkiraju gore po travi jer im je daleko da ostave kola na park.pre tunela.To treba ograditi i zastititi zelenilo.Ima tu puno stvari i puno posla i nije to samo zaposliti nekog, vec tu stvarno ima posla za odgovorne i strucne ljude.
  • 2xa

    03.11.2015 10:18
    3xa
    postovani gradski oci, a zasto ne date lepo organizaciji EXIT da ona brine o tvrdjavi, kao sto ste im dali da vode u ime grada kandidaturu za evropsku prestonicu kulture?
  • 03.11.2015 10:04
    Dajte Zivanu i Miroju da prvae preduzece. Poznati su kao veliki experti
  • 03.11.2015 09:57
    Osnivanje još jednog parazitskog JKP bilo bi prst u oko Novosađanima pred izbore. Stoga ćemo to uraditi kad prođu izbori ...
  • 03.11.2015 09:36
    Eto jos jedan nacin za privlacenje glasaca. Obecas novo radno mesto u najnovijoj JP i imas sigurno bar 500 glasova, ako ne i vise, obzirom koliko danas JP imaju zaposlenih...
  • živan

    03.11.2015 07:38
    Previše javnih preduzeća
    Mada prethodno iskustvo sa javnim preduzecem kao upraviteljem Tvrdjave nije bas pozitivno, ideja, mozda, i nije losa. Ali, to bi moralo biti preduzece sa najstrucnijim i ljudima sa vizijom kako upravljati tako znaccajnim i velikim kompleksom. Neka dobra resenja iz vremena jednostracaja, tek su ogranicceno i selektivno primenjiva u novim uslovima.
    Kako se i eventualno novo javno preduzece ne bi utopilo u stranacku filijalu, odluka o odlaganju osnivanja je dobra i vreme bi trebalo iskoristiti da se odredjeni broj lokalnih javnih preduzeca ukine, u preostalima broj uposlenih prepolovi i prekine bludna simbioza sa strankama.
  • Zemljoposednik

    03.11.2015 07:08
    iz Srema
    Novi Sad se prema svom zastitnom znakom odnosi kao maceha prema Pepeljugi, uzima sve sto moze od Tvrdjave a zloupotrebljava je ko stigne. Ceo prostor je privatizovan u komercijalne svrhe podobnim preduzetnicima a odrzavanje ide na konto svih gradjana Novog Sada, Superhik logika: kradem od siromasnih da bih dao bogatima.
  • 03.11.2015 06:45
    Prevedeno:
    Ako hoćeš radno mesto u još jednoj izmišljenoj javnoj kući, lepi plakate za stranku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna